Презентації семінару-тренінгу «Фандрайзинг. Написання проєктів. Успішні кейси» (6-7.10.2020)


6-7 жовтня 2020 року проведено спільний семінар-тренінг «Фандрайзинг. Написання проєктів. Успішні кейси», що вібувся на онлайн платформі Сумського національного аграрного університету.

У заході узяли участь понад 140 осіб з усієї України (науковці та представники громадського сектору).

Учасниками семінару-тренінгу стали представники потужних закладів вищої освіти, як то Київський політехнічний інститут ім. Сікорського, Національний університет біоресурсів та природокористування, Київський національний університет ім. Т. Шевченка, Львівський національний університет ім. І. Франка, представники установ громадянського суспільства різноманітного спрямування. Такий показник говорить про те, що сьогодні в Україні є запит на якісні та інноваційні наукові, освітні та просвітницькі проекти, а люди готові їх реалізовувати, потребують ґрунтовних знань у сфері написання проєктних заявок та пошуку джерел фінансування.

Серед спікерів заходу – представники національного Еразмус+ офісу, національних контактних пунктів Горизонт 2020 КПІ ім. Ігоря Сікорського, громадських асоціацій та ЗВО України: Світлана ШИТІКОВА, координатор Національного Еразмус+ офісу в Україні; Петро КРАЙНІК, менеджер напрямку Жан Моне Національного Еразмус+ офісу в Україні; Анжела ПЯТОВА, керівник НКП Горизонт 2020 за тематичним напрямом “Клімат, оточуюче середовище та ефективність використання ресурсів і сировини“, КПІ ім. Ігоря Сікорського; Сергій ШУКАЄВ, керівник НКП Горизонт 2020 за тематичним напрямом «Інформаційно-комунікаційні технології», КПІ ім. Ігоря Сікорського; Ірина СІКОРСЬКА, голова Української асоціації викладачів та дослідників європейської інтеграції APREI, координаторка проєкту Жана Моне, HERE team; Оксана КРАЄВСЬКА, інституційний координатор програм Еразмус+ Львівського національного університету імені Івана Франка; Мар’я НЕСТЕРОВА, координаторка проєктів Жана Моне НПУ ім. М. Драгоманова; Галина СОКОЛЮК, член правління ГО Прогресильні; Олена МЕЛЬНИК, координаторка Жан Моне кафедри, керівник проєктного сектору Сумського НАУ, член правління Української асоціації викладачів та дослідників європейської інтеграції APREI; Олег ПАСЬКО, керівник НДЧ Сумського НАУ; Лариса КАЛАЧЕВСЬКА, керівник міжнародного відділу Сумського НАУ; Тетяна ШЕВЧЕНКО, координаторка Жан Моне проєкту, НДЧ Сумського НАУ.

Перший день семінару був присвячений питанням пошуку джерел фінансування наукових та освітніх проєктів, зокрема Erasmus+ KA1, KA2, Horizon 2020, DAAD, British Council та ін. Протягом другого дня, учасники змогли максимально сконцентруватися на проєктах напрямку Jaen Monnet.

Сподіваємось, що отримані знання допоможуть учасникам заходу розвивати наукову та громадську діяльність, щоб спільними зусиллям наближати Україну до європейських стандартів освіти, науки та якості життя!

ПРОГРАМА ЗАХОДУ

Презентації команди НЕО в Україні:

Світлана ШИТІКОВА, координаторка проєкту (завантажити тут)

Петро КРАЙНІК, менеджер напряму Жан Моне (завантажити тут)

 

 

Детально про участь України в Програмі ЄС Еразмус+: можливості за всіма напрямами, опис, статистика, приклади проєктів з гіперпосиланням тощо (2014-2020 рр. англ. та укр. мовами) 

Всі відеозаписи семінарів та тренінгів за кожним з напрямів Програми ЄС Еразмус+ можна знайти за тегом – відеопрезентації та Facebook вебінари у розділі новини та багато інших корисних ресурсів у відповідних розділах за кожним напрямом.
Наприклад: 
Як зареєструвати організацію для участі в конкурсах на Funding&Tender Opportunities Portal – тут
Стратегічні партнерства – тут
Про індивідуальні можливості – тут
Запрошуємо звертатись за якісними безкоштовними консультаціями до команди НЕО в Україні!
Попередня Участь у заході «Молодь та Європейський корпус солідарності (EVS та ...